LIFESTYLE | MOTIVATION | INSPIRATION | STORIES

Wednesday, 31 January 2018

Review: Maze Runner The Death Cure




Alright, semalam aida ada movie night dengan kakak aida. Jadi kepada kita-kita yang dah layan maze runner 1 dengan 2 mesti kena tengok kan movie last ni , Maze Runner The Death Cure!! Masa mula-mula tengok trailer dengan poster semua, baca tagline, 'Every Maze has an end!' Zuppp... terus meremang weyhh sebab movie last dah!!

Okey cerita ni, apa yang aida boleh cakap kalau korang semua tak tengok lagi yang cerita no 1, The Maze Runner dengan cerita no 2, Maze Runner The Scorch Trials, korang kena tengok dululah. Sebab kalau korang tengok terus yang ketiga ni, korang akan ada yang tak faham sebab cerita dia banyak ada kaitan. 

Okey, overall cerita ni best. Jalan cerita tak boring semua. Plot pun best! Sebab lagi satu faktor cerita ni best, kita yang follow cerita ni pun mesti ada rasa nak tahu ending dia apa kan. Jadi tu penyumbang utama lah kena pergi tengok cerita ni. Jadi, kalau korang follow cerita maze runner yang kedua, cerita dia Teresa mengkhianati dia orang sampaikan Minho, salah seorang kawan dia orang kena tangkap dengan geng WICKED. Jadi basically yang ketiga ni more macam mana  Thomas, Newt dan jugak kawan-kawan dia yang lain nak selamatkan Minho dari WICKED ni. Banyak lah element of suprises dan jugak plot twist yang boleh buat kita meleleh TT dan buat cerita ni tak buhsan.

Apa yang aida boleh cakap, cerita ni mampu buat aida MENANGIS dalam wayang!!! ๐Ÿ˜ญ Jadi korang kena lah pergi tengok. lagi-lagi sesiapa yang memang dah follow Maze Runner dari dulu! 






Share:

Grateful in Ramadhan

ุจِุณู…ِ ุงู„ู„َّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญู…ٰู†ِ ุงู„ุฑَّุญูŠู…ِ In the name of Allah, the most Gracious,  The Most Merciful Hi and assalamualaikum ev...

Blogger Template Created by pipdig