LIFESTYLE | MOTIVATION | INSPIRATION | STORIES

Friday, 26 January 2018

Review: I'm Not a Robot (Kdrama)


Mana peminat Kdrama ni?! I ada satu berita hot ni nak share.
Korang pun mesti tahu kan cerita tengah meletup sekarang ni.
Dan akhirnya... Yayyyyy!! Drama I'm Not a Robot dah habis!! ๐Ÿ˜





Alright! macam mana aida boleh suka tengok cerita ni, of course sebab ada Yoo Seung-Ho. Hoho  Kan aida pernah bagi review The Emperor:Master of The Mask, macam mana superbnya dia ni berlakon, yang boleh buat aida sampai menangis. Dari situ aida start nak follow cerita-cerita yang dia  berlakon. Drama yang dia pernah berlakon sebelum ni pun more kepada cerita serius dan I'm not a Robot ni more kepada romatic comedy! Sebab tu masa mula-mula keluar aida teruja sangat nak tengok!

Alright, drama ni mengisahkan seorang lelaki bernama Kim Min Kyu. Dia  ni ada trust issue, dan sebab masalah dia ni, dia ada satu penyakit misteri iaitu dia ada allergic dekat human contact. Dia tak pernah bercinta atau keluar rumah selama 15 tahun! Boleh jadi gila nokk. So nak pendekkan cerita Jo Ji A ni kenalah menyamar jadi robot atas sebab tertentu dan bermulalah cerita macam mana Kim Min Kyu boleh jatuh cinta pulak dekat robot ni. (Aku pun tak faham.. )Mungkin sebab robot ni macam manusia sangat kot?  Dan apa pulak reaksi Kim Min Kyu bila dapat tahu robot tu sebenarnya manusia? Haaaa so korang kenalah tengok! Tak best lah jadi spoiler.

Jadi overall, aida suka cerita ni. Tak heavy sangat . Chemistry antara hero dengan heroin pun awesome! SWEET SANGAT SAMPAI BOLEH DIEBETES!! Dah lah muka nak sama!Plot cerita pun tak slow. Just nice! Dan of course high rating punya drama, kalau tak takkan aida recoomemnd dekat korang  kan?

Don't worry cerita tu dah habis dah! Baru habis hari ni. Korang boleh tekan link ni untuk tengok drama tu! So enjoy!

Nah aida belanja trailer satu kali buat kasi gempak sikit! ๐Ÿ˜‰










Share:

Grateful in Ramadhan

ุจِุณู…ِ ุงู„ู„َّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญู…ٰู†ِ ุงู„ุฑَّุญูŠู…ِ In the name of Allah, the most Gracious,  The Most Merciful Hi and assalamualaikum ev...

Blogger Template Created by pipdig