LIFESTYLE | MOTIVATION | INSPIRATION | STORIES

Thursday, 4 January 2018

Review: Black (Kdrama)


Alright!! Review Time!! πŸ˜†πŸ˜† Assalamualaikum dan hi semua! 

Kali ni dalam section review suka suki aida, aida nak cakap  pasal satu drama korea yang baru je aida habis tengok. Nama dia Black! Kalau korank jenis suka drama yang mystery, fiction, ada sikit horror so this is for you!



Aida mula-mula tertarik nak tengok cerita ni bila ada someone share short cut video cerita tu dekat facebook! Aida pun start layan, dan Black berjaya menarik minat aida sejak hari tu! Drama ni sangat menarik mengisahkan elite grim reaper 444 yang masuk ke dalam badan manusia - Han Moo Gang supaya dia boleh jumpa mentee dia yang berpaling tadah dan merayau di dunia manusia.

Bila story dia tengah jalan, Black tunjuk connection pembunuhan dari masa lampau dan jugak zaman sekarang. Kejadian tu pulak berkaitt rapat dengan kehidupan Ha Ram yang boleh nampak bayang hitam dekat orang yang akan mati. Jujurnya bagi aida jalan cerita dia memang boleh buat kita tak senang sebab dengan jalan cerita dia yang mendebarkan, campur pulak dengan plot twist, memang haru jugaklah nak habiskan tu. Tapi sekarang semua episode dah ada, so korang tak perlu rasa haru cam aida.. πŸ˜†

Cerita ni memang ada banyak characters dan jugak adegan-adegan yang membuatkan kita tak boleh tinggal walau satu episode pun. (Amboi... hahaha) Tapi serius kalau korank tinggal memang boleh jadi tak faham.Drama ni jugak banyak scene yang tak terjangka sampai sepanjang drama ni kita akan asyik persoalkan siapa orang jahat yang sebenar-benar ni??

Tapi yang peliknya bila tengok cerita Black ni, memang kadang-kadang kita akan rasa letih nak tunggu jawapan tapi plot cerita remain steady jee bila dia solve the mystery puzzle. Jadi Black ni boleh kata heavy jugak cerita dia yang memerlukan kesabaran dan jugak kefahaman. Tapi jangan risau ada banyak humour jugak dalam drama ni! Drama ni mungkin tak sesuai untuk budak-budak sebab banyak adegan bunuh dan jugak crime scene.

Jadi itu saja sesi review dengan aida hari ni! Kalau korang suka Song Sung Heon berlakon, then pocket this drama! πŸ˜‰

x^^




Share:

Grateful in Ramadhan

Ψ¨ِΨ³Ω…ِ Ψ§Ω„Ω„َّΩ‡ِ Ψ§Ω„Ψ±َّΨ­Ω…ٰΩ†ِ Ψ§Ω„Ψ±َّΨ­ΩŠΩ…ِ In the name of Allah, the most Gracious,  The Most Merciful Hi and assalamualaikum ev...

Blogger Template Created by pipdig