LIFESTYLE | MOTIVATION | INSPIRATION | STORIES

Sunday, 14 January 2018

Pulau Nami Malaysia!


๐Ÿ“Pulau Nami Malaysia



Photoshoot dekat Nami Island satt..

Assalamualaikum semua!

So hari ni aida nak tanya, siapa pernah pergi Nami Island?! Haaa Siapa peminat Kdrama kee Kpop keee mesti tahu tempat famous ni kann.?? Korang pun mesti ada angan-angan, teringin sangat nak pergi tempat shooting Winter Sonata tu tapi alangkah sedihnya tempat tu jauh nun di Korea sanaa, tengok  pulak akaun bank (duit pun macam semput serangan asthma)~ sedihh,  tapi sekarang korang tak perlu susah-susah dah!  Malaysia pun ada tau Nami Island ni!! ada dekat Kelantan jee..

Sign board dekat rumput! Ganas sangat siapa yang buat ni!

Nama sebenar tempat ni Pantai Senok atau Pantai Nami Senok, tapi sebab dia popular dan cantik macam Nami Island, tu haaaa orang dok panggil Pulau Nami Malaysia! Pantai Senok ni terletak dekat Bachok, Kelantan. Korang waze atau google map je Pantai Senok, sampai lah tempat tu!

So, jujur cakap kalau korang jenis suka tangkap gambar tempat cantik-cantik, nature lover so this is the place for you. Aida pun dapat tahu ramai jugak yang buat model or wedding photoshoot kat sini! Jadi kalau korang jalan-jalan Kelantan, singah kat sini jap tangkap gambar! Confirm meletup instagram korang! ;)


Ada bakat jadi model tak?? >.<

Model duduk pulakk...


Hmmmm, tapikan, ada 1 benda yang tak best nak bagitahulah, cuma bagi aida lah kan, luahan hati seorang aida, aida harap adalah pihak yang bertanggungjawap dapat buang sampah-sampah yang berkumpul kat sini, Ye lahh tempat pelancongan, orang luar datang tak sedap pulak mata memandang. Tapi korang jangan risau, korang pilih je spot baik punya, confirm dalam gambar tak nampak sampah. Tapi tu lah, kalau tak de sampah, tempat ni mesti lagi awesome! Kepada korang-korang yang datang melancong pun, jangan lah buang sampah merata-rata. Kita kena jugak jaga kebersihan, baru tunjuk contoh baik dekat orang luar atau pelancong asing yang datang sini, okey? Lagipun, kan kebersihan tu separuh daripada iman. In shaa Allah :)

Alright itu sahaja aida nak share! Ohh kepada yang baru kenal aida, aida sebenarnya pernah pergi Nami Island yang sebenar, memangg cantik! Tapi sebab blog aida dulu dah tak de (sob sob TT ) jadi hilang dah cerita aida ke Korea Selatan. Hmmm... mungkin lepasni aida leh wat entri baru nak share trip aida ke Korea dekat korank! Aha!!  Idea!!(^^)  Hahaha Okey till next post! 

x^^









Share:

Grateful in Ramadhan

ุจِุณู…ِ ุงู„ู„َّู‡ِ ุงู„ุฑَّุญู…ٰู†ِ ุงู„ุฑَّุญูŠู…ِ In the name of Allah, the most Gracious,  The Most Merciful Hi and assalamualaikum ev...

Blogger Template Created by pipdig