LIFESTYLE | MOTIVATION | INSPIRATION | STORIES

Wednesday, 24 January 2018

Moment of life is like an ice-cream!




Moment of life is like an ice-cream! 🧚🏻‍♀✨🍦

Kenapa ice-cream?? Kita kenalah enjoy each moment kita bila kita makan ice-cream. 🍦Jangan fikir banyak sangat sampai tak makan-makan. Kalau tak nanti cairlah ice-cream tu. Mesti rasa pun dah tak sama, lagipun tak ada siapa yang sanggup makan ice-cream yang cair kan?

Bila dah makan.... suap dalam mulut.. MMMmmmmm sedapnyaa ice-cream ni! πŸ˜‹ Kita pun tersenyum bersyukur, dan terus makan lagi, lagi dan lagi.. tetapi!  *lagu saspen~~ alamak brain freeze menyerang! Aduhh.. Sejuknyeeee.. 😨 kita stop jap makan, tapi kita tetap makan semula sebab kita yakin dengan izin Allah, brain freeze  tu akan hilang. Lama-lama dah hilang kita pun kembali tersenyum.

Sekarang ice-cream dah habis. Sedihh... 😒 tetapi bayangkan kita share ice-cream yang kita ada tu bersama family, saudara kita dan jugak kawan-kawan kita. Walaupun ice-cream dah habis dimakan, memory kita makan dan rasa tu tak akan pernah hilang, lagi-lagi the sweetness of the ice-cream! πŸ˜‹

May your ice-cream have a really great flavor this 2018 and don’t forget to put some sprinkle on it. πŸ’–✨

x^^
Share:

Grateful in Ramadhan

Ψ¨ِΨ³Ω…ِ Ψ§Ω„Ω„َّΩ‡ِ Ψ§Ω„Ψ±َّΨ­Ω…ٰΩ†ِ Ψ§Ω„Ψ±َّΨ­ΩŠΩ…ِ In the name of Allah, the most Gracious,  The Most Merciful Hi and assalamualaikum ev...

Blogger Template Created by pipdig