LIFESTYLE | MOTIVATION | INSPIRATION | STORIES

Monday, 1 January 2018

Kenapa Saya Perlu Tulis Blog?






Assalamualaikum semua! Hari ini Aida decide untuk tulis blog setelah sekian lamaaa Aida tak tulis. Aida stop dulu because of many reasons yang tak dapat dielakkan and end up aida terus berhenti macam tu jee... Kena pulak create a new blog sebab blog lama ada masalah and the list goes on. So hari ni, NEW YEAR of 2018,  Aida rasa nak  start tulis blog sebab Aida fikir blog is like a GOOGLE DRIVE of our life. Macam diary, tapi diary yang akan sentiasa kekal. Sebab if you put photos on the phone, maybe one day, our phone rosak or maybe hilang (I don't know, anything can happen) Sama jugak if Aida tulis dalam buku, buku akan sentiasa bertambah and sampai satu masa, buku boleh hilang or akan jadi tak convenient untuk diri kita. So that's why, Aida decide untuk tulis blog balik and I want to start today, 1st January 2018!

If you ask me, kenapa aida nak sangat tulis blog? Aida selalu dengar:  'Orang sekarang tak baca blog dah' , 'dia orang prefer facebook' , 'orang malas baca..' etc etc.. but I still believe yang masih ada lagi yang berminat dengan blog macam Aida! So, the most important thing kenapa aida nak buat blog because this blog is like a diary, a platform untuk Aida share and  tulis apa yang aida maybe tak dapat nak luahkan dengan kata-kata and at the same time untuk Aida, one day boleh baca balik what had really happened to my life, mungkin ada suka, ada duka and how I can turn  up into my 'future self'.. (Hope Aida akan berjaya dunia akhirat) Aminnn.. Aminn.. Jom Amin sama-sama... This blog also adalah platform untuk aida share tips-tips, review or any motivation stories yang mungkin dapat membantu orang lain di luar sana. 

Cukup if my tulisan can inspired other people or buat orang dapat sesuatu with my writing! In shaa Allah.. Mungkin dengan sedikit sebanyak dengan post ni buat korang terfikir nak tulis blog korang sendiri pulak?! ;) So there you go, Bye! Until next post! 

x ^^


Share:

Grateful in Ramadhan

بِسمِ اللَّهِ الرَّحمٰنِ الرَّحيمِ In the name of Allah, the most Gracious,  The Most Merciful Hi and assalamualaikum ev...

Blogger Template Created by pipdig